ВАС потвърди решението на КЗК по проект за 600 000 лв. в община Гърмен, кметът подписва договор с ”А-Строй" ЕООД

Снимка: Infomreja.bg, архив

Върховният административен съд на свое заседание потвърди решението на Комисията за защита на конкуренцията за допускане на предварително изпълнение на проект за 5999 000 лева в община Гърмен. Магистратите не са уважили двете жалби на оспорващите търга фирми - „БКС“ ЕООД - Гоце Делчев и "Галчев инженеринг" ЕООД.

Утре договорът с фирмата, призната за победител в конкурса - „А-строй” ЕООД на Венцислав Амзов от хаджидимовското село Абланица, ще бъде подписан, съобщи кметът на Гърмен Минка Капитанова.

През юли "БКС“ ЕООД-Гоце Делчев и "Галчев инженеринг" ЕООД оспориха процедурата за избор на изпълнител на ремонтните дейности и поискаха да се отмени решението на кмета Минка Капитанова за сключване на предварителен договор със строителната фирма от Абланица.

Общинското ръководство е изпратило писмо до КЗК за допускане на предварително изпълнение на решението за избор на изпълнител с мотив, че Община Гърмен ще загуби отпуснатото финансиране по проекта, който се реализира с целеви държавни средства на база указания на Министерството на финансите, че ако до края на годината общинската администрация не усвои сумата, ще трябва да възстанови целевия трансфер от държавния бюджет.

В свое определение КЗК бе категорична, че навременното реализиране на обекта, който е свързан с ремонт на общински пътища и улици в община Гърмен, ще съдейства за защитата на живота и здравето на гражданите, защото деформациите и нарушаването на пътната настилка и затрудненото придвижване са предпоставки за по-висока концентрация на пътно-транспортни произществия, причинени от лошото състояние на пътя. 

Именно заради това Комисията допусна предварително изпълнение на дейностите по проекта преди окончателно да е решен спорът дали обществената поръчка за избор на изпълнител е опорочена. Решението на КЗК бе потвърдено преди дни и от върховните магистрати.

Проектът ”Ремонт на общински пътища и улици в община Гърмен” предвижда рехабилитация на улици в селата Дебрен, Огняново, Дъбница, Долно Дряново, Горно Дряново, Крушево, Балдево, Хвостяне, Осиково, Ореше и Скребатно. Заложени са дейности по обновяване на главната улица в Рибново, изграждане на подпорна стена в Скребатно, както и обновяване на калдъръма в архитектурния резерват "Ковачевица".

 

КОМЕНТАРИ

qomshfgt09:44 - 03.09.2015
олиииии какви комплекси. Има хора тук за психодиспансер.
вън08:53 - 03.09.2015
ЕЙ ЛАЙНО, ОЩЕ НЯКАВ ДЕН И ТИ, И КЪСОКРАКИЯ ТИ ЕБАЧ АМЗОВ ВЪН!!!!
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK