ВАС отмени намалението на такса смет в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Върховният административен съд отмени намалението на таксата за битови отпадъци в Благоевград. Внесеното от кмета Атанас Камбитов през декември 2011 година предложение за намаление на таксата за битови отпадъци бе отменено, след като гражданин е оспорил неговата законосъобразност.

Решението на съда засяга относително малък брой собственици на недвижими имоти с нежилищно предназначение, тъй като с него се отменя наредбата за определяне размера на таксата само за 2012 година. Така собствениците на имоти, които са заплатили вече своята такса няма да дължат заплащане и на разликата в този размер.

Промяната засяга само онези имоти, които са собственост юридически лица, незаплатили своите задължения по такса битови отпадъци за 2012 година.

Общинските съветници са приели таксата за бизнеса да бъде намалена по предложение на кмета, с което да се окаже пряк икономически ефект върху фирмите, в условията на финансова криза.

Обжалването на таксата е един от малкото случаи в съдебната практика, с което се иска отмяна на намаляването на налог. Въпреки това всички платили навреме няма да се налага да довнясят средства, за да достигнат новите нива на таксата.


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK