„Вароша” събира художници на 10-дневен пленер

снимка: infomreja.bg, архив

От идния понеделник до 5 септември Община Благоевград събира четките на десетима именити художници, които ще участват в рисуване на открито сред възрожденските калдъръми на квартал „Вароша”.

Пленерът е част от празничния календар по отбелязване на 100 години от освобождението на Горна Джумая (днешен Благоевград) от османско владичество.

За десет дни художниците ще търсят вдъхновение от героичното историческо минало и ще създадат на място уникални творби, които ще бъдат дарени на Общината.  

Участие в инициативата са потвърдили благоевградските живописци Аргир Манасиев, Огнян Механджиев, Цветанка Грънчарова, Галина Левашка, гостите от Перник – Петър Борджошки и Сашо Евтимов, от Кюстендил – Мария Евтимова и Виктория Георгиева, от Сандански – Кирил Божкилов и Румен Божинов.

В първия ден от пленера – 27 август, от 16:00 часа ще бъде дадена пресконференция в зала 101 на Община Благоевград с участието на художниците.

Официалното откриване е на 28 август от 11:00 часа  в квартал "Вароша".

На 5 септември ще бъде открита изложба с произведенията, сътворени от художниците по време на рисуването под открито небе.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK