Наградиха победителите в X Национален литературен конкурс на името на Никола Вапцаров

Снимка: Община Благоевград

Конкурсът се организира от НЧ "Никола Вапцаров-1866" - Благовград

Тази сутрин в хорова зала „Проф.Христо Арищиров“ на НЧ "Никола Вапцаров-1866" в Благоевград бяха обявени резултатите и бяха наградени победителите в десетото юбилейно издание на Националния литературен конкурс на името на Никола Вапцаров, организиран от НЧ “Никола Вапцаров-1866“ - Благоевград.

В него взеха участие 82 творци от цяла България - от Русе до Петрич и от Видин до Кърджали с рекорден брой творби - 182, разделени в два раздела - поезия и проза.

Конкурсът е анонимен. Жури в състав: доц. Роман Хаджикосев - председател, и членове: Любима Димитрова и Спасимир Тренчев, присъди следните награди:

В раздел "Поезия" първо място зае Веселин Веселинов от София, на второ място бе класирана Мария Игнатова от София и на трето - Владислав Недялков, отново от София.

В раздел "Проза" на първо място бе класирана Лалка Бенгюзова от Благоевград. Присъдени бяха две втори награди - за Виктория Начева от Габрово и за Динко Динев от София. Журито отреди и две трети места, които бяха спечелени от Илияна Тошева от Сандански и Жана Рускова от Благоевград.

Наградените участници получиха грамоти и парични награди, като част от сумата е дарение от известния благоевградски лекар д-р Петър Динов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK