Заловиха бургазлия, ограбвал възрастни хора

Снимка: Infomreja.bg

Представял се за полицейски служител, за да влезе в домовете им

На 4-ти февруари тази година около 12:30 часа 44-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Каварна пресрещнал пред вход на бл. 61 в к-с «Славейков» 79-годишен бургазлия, като се представил за полицейски служител. Качил се заедно с пенсионера в жилището му, а след напускането възрастният човек установил липсата на сумата от 11 900 лева.

Близо два месеца по-късно - на 30-и март около 12.30 часа, криминално проявеният позвънил на входната врата на апартамент, разположен в бл. 42 в к-с «Славейков», обитаван от 74-годишен трудноподвижен бургазлия, заявявайки, че е полицейски служител, осъществяващ оглед за извършена кражба. Пенсионерът го поканил в дома си, като след напускане на жилището от непознатия, възрастният мъж установил, че му липсват 450 лева.

В резултат на полицейските действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас, Второ и Пето Районно управление – Бургас, мъжът е задържан. Той  е направил пълни самопризнания за извършените деяния. Осъществени са множество процесуално-следствени действия - разпити, претърсвания и изземвания, разпознаване и др.

Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на 44-годишния криминално проявен и осъждан мъж продължава. По искане на Бургаска Районна прокуратура е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK