Миков: Нинова е прашинка в историята на БСП, която вятърът ще отвее след време

Снимка: NOVA

Според бившия председател на БСП партията провежда дясна политика и губи доверието на избирателите си

Тази седмица пред Диана Найденова говори бившият лидер на БСП - Михаил Миков. Той сподели, че ръководството на столетницата провежда дясна политика и така губи доверието на избирателите си. 

„Нинова е прашинка в историята на БСП, която вятърът ще отвее след време. Проблемът е накъде върви БСП, с какви хора и защо изменя на себе си. Нямам никакъв пръст в това толкова членове да се оттеглят. Ръководството направи така, че много другари в един момент да кажат„чао”", заяви Миков.

Той коментира и местния вот, който се проведе преди дни. „При частичните местни избори в две от общините – Срелча и Септември, не беше издигнат кандидат. Тези градове са знакови за партията. БСП в този мандат на парламента подкрепи въоръжаването, в което участва и България.  Една „лява" партия, ако не е против войната, кое и е лявото тогава?", пита бившият лидер на БСП.

На въпрос трябва ли колегите му да напускат депутатските банки, както призова Нинова, Миков заяви следното:

„Всеки сам избира дали да напусне парламентарната група или парламента. Колегите ще бъдат подложени на натиск, оплюване. От групата не за първи път излизат народни представители. Това е въпрос на лична преценка. Не мога да се съглася, че един народен представител е избран само от партийните гласове”.

Той заяви, че не знае как ще се развият отношенията в БСП. „Това са живи хора, които в даден момент могат да направят лична преценка и да си тръгнат. По-скоро Нинова трябва да направи усилия да задържи членовете около идеите в страната”, поясни Миков.

Според него „лявото” е силно раздробено от години. „Това стана още преди 3-4 години, когато Нинова разтури „БСП лява България”. Това раздробяване вървеше веднъж като разединение между комунисти и социалдемократи и втори път вътре в самата БСП”, каза още Михов.

„Няма да направим нова партия, защото все още има шанс социалистите, които са в БСП, да разберат каква подмяна се извършва на върха на партията. Има разминаване между думи и дела. Опозицията като термин беше измислена доста спекулативно от Нинова и беше удобно използвана в цялата кампания на прочистване”, заяви бившият лидер на БСП.

„Мисля, че БСП трябва да има готовност за опозиция, защото е възможно в по-далечен план партията да трябва да направи компромиси, които крият рискове за съществуването й", заключи Миков. /NOVA/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK