Вандали вилняха в градския парк в Гоце Делчев, чака ги 1000 лева глоба

Снимка: Община Гоце Делчев

Община Гоце Делчев ще е безкомпромисна спрямо извършителите на грозния вандалски акт, при който през последните няколко дни вандали са изпочупили голям брой оросители от монтираната в градския парк поливната система, която спасява от жегите цветята, зелените площи и хората, като поддържа хладен въздуха през големите горещини това лято. 

От администрацията в града съобщиха, че извършителите на вандалското посегателство са в процес на установяване. Те ще бъдат санкционирани с глоби в размер на 1000 лв.

Същата парична санкция ще бъде наложена и на всеки, опитал се занапред да безчинства и чупи елементите от поливната система, предупреждават от кметството. 

Констатираната вандалска проява в парка на Гоце Делчев е от последните дни и представлява нанесени загуби не само за общината, но и за цялото гражданство.  

Градският парк освен гордост на града е и привлекателно и екзотично място за почивка на млади и стари, за разходки и забавления на стотиците малчугани от града и региона, както и място за сключване на граждански бракове на младоженци от всички общини в Гоцеделчевско, където младите семейства и техните близки правят паметните си снимки - спомен за цял живот. 

"Умоляваме гражданите, които стават свидетели на подобни вандалски прояви, да подадат незабавно сигнали до дежурната охрана в парка или на служителите. Нека градския парк на Гоце Делчев продължи да бъде такова прекрасно място, каквото е в последните 4 години. Това зависи от всички нас!", е призивът на община Гоце Делчев към местните жители и гостите на града. 

 

КОМЕНТАРИ

Коко16:17 - 21.07.2016
Затвор трябва господин кмете прати ги за по три месеца плюс две хилядарки и няма да помислят повече да чупят нищо
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK