Вандали унищожиха поредната детска площадка в Кюстендил, Общината започва ремонт

Снимки: Infomreja.bg

Вандали унищожиха поредната детска площадка в Кюстендил. Този път обект на посегателство станаха съоръженията в самия център на града, в непосредствена близост до паметника на Васил Левски.

И с просто око може да се види, че всички пързалки са изпочупени, стърчат пирони, няма стъпала, извадени са дори плочките, които са поставени за безопасност за децата.

За да се предотвратят евентуални инциденти, от администрацията в Кюстендил вече са предприели мерки и мястото е оградено с ленти.

„Още днес или утре започва ремонт на детската площадка. За съжаление никой не пази общинската собственост и се стига до подобни нелепи гледки. Няма как и общински охранители да дебнат денонощно местата за игра на кюстендилските деца“, коментира говорителят на администрацията, Юлия Драганова.

Факт е обаче, че това е пореден такъв случай в областния град. Същата съдба имаше и детската площадка в квартал „Запад“, която ежедневно осъмваше изпочупена и с празни бутилки алкохол около нея.

„Тези съоръжения са опасни да децата ни. Как може някой да посегне на люлка или пързалка. Що за хора са. Възмутена съм. Детето ми си заби един пирон в крака, скъса си и дрешката“, коментира млада майка от областния град.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK