Общински съветници от Кюстендил поискаха мобилна лаборатория за измерване качеството на въздуха

Снимка: Личен архив

Най-близко разположената станция се намира в Перник

Общинският съветник инж. Огнян Атанасов и общинските съветници от ПП „Партия на Зелените“ – гражданска листа, поискаха от Изпълнителна агенция по околна среда да осигури мобилна лаборатория за измерване качеството на атмосферния въздух, която да направи замервания на място в град Кюстендил по няколко компонента във възможно най-кратки срокове. Необходимостта от осигуряване на мобилна лаборатория към момента е наложителна по следните причини:

- Тази година изтича Програмата за управление и подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Кюстендил 2016-2020г. и се налага изготвяне на нова програма, като за целта са ни необходими официални измервания, за да може да се разработи възможно най-точно новата програма.

- Община Кюстендил се намира в котловина, което е и една от причините за образуването на мъгли, а качеството на атмосферния въздух е тясно свързано и с режима на мъглите.

Към момента най-близко разположените до град Кюстендил станции за измерване качеството на атмосферния въздух (КАВ) се намират в Перник и мобилна лаборатория в град Дупница, посочват в искането си общинските съветници от Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK