Учител от СУ-Хаджидимово, взе участие в национална конференция "Насърчаване на четенето"

Снимки: Личен архив

Споделени бяха добри практики, нови проекти и мисли, иновативни техники и подходи

Центърът за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), в ролята си на Национална агенция по Програмата „Еразъм+”, на Национално звено за координация по дейност eTwinning, Национален Еврогайдънс център и Национален Европас център проведоха Деветата национална онлайн конференция „Насърчаване на четенето“ в периода 28 - 31 юли 2020 г.

Водещи на форума бяха Милена Караангова, главен експерт в ЦРЧР, Валентина Маринова – eTwinning посланик и модератор, и Гергана Петрова - eTwinning посланик и модератор. Конференцията протече под наслов „Споделеното четене“.

Сред селектираните участници беше и Заприна Глушкова - старши учител по български език и литература, представител на СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово.

През всеки от конферентните дни идеите си представяха участници от различни краища на страната. С доклад и презентация на тема „Април – месецът на Андерсен, на Сервантес, на Шекспир“ се представи и Заприна Глушкова. 

Споделени бяха добри практики, нови проекти и мисли, иновативни техники и подходи.

Особено интересни се оказаха практиките а е-Туининг посланиците Ирена Райкова, Теодора Вълова и Светлана Върбанова.

Идеята на ЦРЧР, която е от 9 години, има за цел да се насърчи четенето сред малки и големи. 

"Щастлива съм, че на този форум ежегодно срещам много качествени приятели, будители и вдъхновители от цялата страна. Тази година не е по-различно, макар че конференцията бе онлайн заради COVID 19. Благодаря Ви ЦРЧР за гласуваното доверие! Благодаря Ви, госпожо Караангова, за топлите моменти, прекарани с всички участници!", сподели Заприна Глушкова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK