Вандали потрошиха логото на Ротари клуб на кръговото кръстовище в Гоце Делчев

Снимки: Ротари клуб - Гоце Делчев

Вандалски акт потресе днес жителите на Гоце Делчев и трите съседни общини Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, които от близо година се радваха на естетическия и европейски вид на обновеното кръгово кръстовище при "Митницата" в града, дело на местния Ротари клуб.

Тази сутрин кръстовището осъмна потрошено от неизвестни засега извършители, съобщиха за ИНФОМРЕЖА от Ротари клуб - Гоце Делчев. Вандалите са поругали и логото на ротарианците, което също бе част от новия интериор.

Против поставеното там лого на Ротари клуб - Гоце Делчев общинският съветник от бившето "ВМРО-НИЕ" Димитър Хардалиев, който има бензиностанция в непосредствена близост до кръстовището, внесе преди месеци декларация в Общинския съвет с искане символът на ротарианците да бъде премахнат, тъй като той бил първият, който сложил пилона и националния трибагреник на кръговото и тогава общината не му разрешила да сложи логото на "ВМРО-НИЕ”.

Няколко месеца от общината не се получи никакъв отговор относно искането на Хардалиев. По-късно стана ясно, че и общинска комисия е излязла с решение логото на Ротари клуб да бъде премахнато. 

Кръговото кръстовище е стратегическо за Гоце Делчев и се намира на международния път за Драма, Гърция, както е и връзка на града със съседните три общини Гърмен, Хаджидимово и Сатовча.

След спешно заседание заради вандалския погром днес ротарианците излязоха с отворено писмо до кмета на общината Владимир Москов, до председателя на Общинския съвет Ангел Гераксиев и до всички медии, в което остро осъждат вандалския акт.

 

Снимки: Ротари клуб - Гоце Делчев
Снимки: Ротари клуб - Гоце Делчев
Снимки: Ротари клуб - Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

orybsterou19:16 - 07.08.2015
нема що,големо чудо станало!!! свет се пали баба си я реше.....
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK