Вандали надраскаха с графити зала „22 септември“ в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Вандали изрисуваха с графити част от фасадата на зала „22 септември“ в Благоевград.

Външната страна на сградата е надраскана предимно със синя и лилава боя, а част от надписите са провокативни. Освен върху стените и стъклата, надписи има и върху транспарантите, напомнящи славни моменти от българската история.

Около залата, в която се провеждат  заседания на Общински съвет и различни културни мероприятия, има монтирани камери за видеонаблюдение.

Предстои записите да бъдат свалени и прегледани за установяване на извършителите, които ще бъдат санкционирани по надлежния ред. Същите са „творили“ и върху рампата за скейтборд на площад „Георги Измирлиев“.

Община Благоевград подкрепя и насърчава изкуството, но когато то се практикува на определените за целта места, без да бъдат използвани думи и символи, с които се дава лош пример.

Зала „22 септември“ беше изцяло обновена през 2012 година. Тогава, в резултат от целенасочената политика на кметът д-р Атанас Камбитов, за първи път от години, бяха подменени подовата настилка, вентилационните решетки и всички осветителни тела.

Освен това бяха поставени врати от алуминиева дограма и окачени тавани, бяха ремонтирани и санитарните помещения.

Общинското ръководство апелира за отговорно отношение към общинската собственост.

Призовават се гражданите, които имат информация за нарушители на реда и вандалски прояви да подават сигнали, както на полицейските власти, така и на „горещата линия“ на Община Благоевград - 073/ 88 44 34 от понеделник до петък, в работно време.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK