Валят добрите новини за Белица: Санират читалището по проект за половин милион лева

Датата 19 септември 2017 г. се оказа плодоносна за община Белица. След подписване на договора за ремонт на пътя до курортния комплекс "Семково", планинската община може да се похвали с още една добра новина.

Вторият важен проект за община Белица "Възстановяване на места от историческо и културно значение и опазване на материални и нематериални активи, свързани с историческото наследство в Белица и Македонска Каменица” е по Междурегионалната програма за трансгранично сътрудничество България – Бивша югославска република Македония (2014-2020).

Той е плод на съвместните усилия на местната власт в лицето на кмета Радослав Ревански, ръководството на читалище „Георги Тодоров-1885”, както и благодарение на европейското финансиране с представителство на трансграничната програма, управлявана в МРРБ, и доброто дългогодишно партньорство с община Македноска Каменица - КИЦ „Романса”.

Проектът за ремонт на читалището е на стойност 499 996,89 лв. и включва саниране / енергийна ефективност на читалищната сграда.

След подписване на договора, кметът на общината сподели: „Укрепването на местното самоуправление и засилването на местното икономическо и социално развитие в съответствие с принципите за субсидиарността и ангажираното партньорство с местните организации, институции и бизнеса допринася за социалното сближаване, демократичното развитие на общината и добрите междуобщностни отношения. За пореден път принципът на управлението ни „Заедно можем повече” даде своите плодове".

 

Снимки: Община Белица

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK