Валя Балканска в етно фюжън джем с Оратница и гайдаря Петър Янев

снимки: smolyanpress.net, www.SunMoonFest.com

Първата част от пътуващия фестивал „Слънце Луна” 2011 ще бъде закрита на 19-ти юни с уникално съчетание на космическия глас на Валя Балканска, гайдаря Петър Янев и нашумялата етно фюжън банда „Оратница”. Освен тях, в Елинпелинския Арт център Деца на Земята на 18-ти юни ще забият „Silver Beat Collective” и  прятели, а за паритито след концерта ще се погрижат диджеите Дарба и Сурбахар и огнените танцьори от „Студентина”. Програмата на феста включва и уникални възстановки на древнотракийски ритуали и тайнства, свързани със слънцето и водата, огнено принушение на сламен кон, мълчаливо факлено шествие и посрещане на изгрева.

За първи път палатковият лагер на феста ще бъде официално охраняван от "Зелени патрули”. За семействата с малки деца ще има забавления от „Цирк Кумбо”, а всички хора, които се интересуват от личностно развитие, здраве и духовни практики, могат да намерят по нещо за себе си в разнообразната програма на фестивала, която е публикувана на www.SunMoonFest.com.

Щастлива съм, че вече 10 години успяваме да съчетаем автентичната музика и фолклор с модерните възприятия за звук, култура и личностно развитие. Вярвам, че и тази година ще дадем своя принос към добруването на свободобислещите българи!” - Това заяви организаторът Момера Здравкова на предварителната прескоференция на фестивала в галерия Снежана в София.

Арт център „Деца на земята” се намира на 30 км от София, на главния път между Елин Пелин и Гара Елин Пелин. Информация за разписанието на автобусите от София, които преминават покрай мястото на фестивала може да се открие на avtogari.info.

След края на първата част на феста в Софийското равно поле предстоят две други събития: 21-22 юни в старата хижа „Седемте рилски езера” и 24-26 юни в село Делчево до Гоце Делчев, където фестивалът „Слънце Луна” се провеждаше през изминалите три години.

Билетите под формата на амулети ще важат и за трите части на фестивала и включват настаняване в палатковия лагер. В момента тече предварителната им продажба в мрежата на Ticketstream като гостите ще могат да си ги купуват и на място на цена от 30 лева.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd
loading...