Въвеждат иновативни мерки за програма за разделно събиране на отпадъците в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

През идната седмица, Община Кюстендил ще подпише договор с Екопак България АД, с който ще бъде потвърдено спечелването на проект за въвеждане на иновативни мерки за програма за разделно събиране на отпадъците. Това заяви пред медии зам. – кметът на Общината Росица Плачкова.

„Тази програма ще бъде насочена най-вече към етажните собственици на всички блокове, които са получили безвъзмездна финансова помощ. Ще се изградят защитени места, в които ще бъдат монтирани контейнерите на Екопак България АД. Ще се работи с всички живеещи и собственици на блоковете, така че те да разберат ползата от разделното събиране на отпадъци от опаковки и как може да спестяват посредством разделното събиране на отпадъци.“, обясни Росица Плачкова. Тя припомни, че от 1. януари следващата година се очаква да се внедри европейски подход, а именно заплащането на такса битови отпадъци.

„Това е кампания, която ще се проведе поне в рамките на 12 месеца. Надявам се цялото население на общината да разбере ползите от нея. Съзнаваме всички трудности, които ни предстои да преодолеем и се надявам с всеобщи усилия това да се случи и да живеем да едно по-добро място“, допълни Росица Плачкова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK