Валери Симеонов не се отказва от борбата с шума, наред са зимните курорти

Снимка: КРОСС

Борбата с шума на вицепремиера Валери Симеонов ще продължи. След среднощните акции в заведения в Слънчев бряг през лятото, сега наред са зимните курорти. Това обяви самият той на брифинг преди заседанието на новосформираната работна група по въпросите на туризма.

Именно и шумът е един от въпросите, които бяха заложени в дневния ред на заседанието.

„Ще бъдат предложени промени в закона за шума, които да дадат възможност за по-широки мерки, които да имат резултат“,заяви Симеонов, цитиран от news.bg и уточни, че със сегашния закон това няма как да стане, защото мерките са предупредителни и не дават ефект.

Беше категоричен обаче, че борбата с шума ще продължи.

Иначе работната група се създава, за да се постигне още по-печеливш и атрактивен продукт в туризма следващия сезон, да се подготвят промени в някои закони, които ще се консултират със специалисти в бранша, защото при проверките лятото са установени неуредици, които възпрепятстват туризма, направи уточнение Симеонов. Ще бъде изслушано и мнението на работещите в бранша.

Проблемните въпроси, които трябва да се решат и съгласуват са текстове, свързани с шума, въпросите, свързани с мястото на преместваемите обекти в националните курорти, защото те пречат на развитието на нормалния туризъм. Ще бъде обсъдено и набирането на работна ръка в туризма.

Валери Симеонов уточни, че проблемите при летния и зимния туристически сезон са едни и същи, затова е и този работна среща.

Вицепремиерът съобщи, че има подготвени законови промени, които ще се консултират и ще бъдат предложени в НС, за да могат да започнат да действат още зимния сезон.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK