Валери Сарандев представи екипа си, ще бори вътрешните конфликти в партията

Любен Милев, Валери Сарандев и Костадин Дурчов, снимка: Infomreja.bg

Нелеката задача да сплоти партийните редици и да тушира вътрешните конфликти си поставя новият областен лидер на червените в Пиринско. Валери Сарандев смята, че именно разединението и напрежението е попречило на левицата за по-добър резултат на последните избори.

„В най-кратки срокове ще се срещна с всички членове на общинските организации в областта. Искам да чуя мненията им и да усетя къде са проблемите, за да ги решим", заяви пред медиите Сарандев. 

Днес той представи екипа, с който ще работи начело на БСП. Неслучайно избрал за целта деня, в който се навършват 161 години от рождението на патрона на социалистите Димитър Благоев. 

Сарандев ще има двама заместници. Кметът на Кресна Николай Георгиев е с ресор местна политика и местна власт, а новоизбраният председател на БСП-Благоевград Любен Милев ще отговаря за организационните въпроси и обществения ред.

На секретаря Йорданка Атанасова - лидер на петричката структура, са вменени социалните дейности, културата и образованието, на Костадин Дурчов от Банско - икономика и екология, на Снежана Стоянова от Сандански - туризъм, земеделие, младежки дейности и спорт, на Емил Колевичин от Разлог - публични политики. 

"На последните избори почти удвоихме резултата си в областта, но това не бива да ни успокоява. Трябва да го приемем като крачка по пътя към победата", отбеляза Сарандев. Той подчерта, че голямата цел на новото Изпълнително бюро е да върне партията на подобаващото й се място на водеща политическа сила. 

"Трябва да засилим структурите, да им дадем повече свобода и да привлечем нови хора, които да работят с душа и сърце за каузата. Всичко това можем да постигнем с екипна работа. В последните 20 години БСП даде достатъчно кадри на другите партии и е крайно време да спрем с това разделене и роене", каза още новият областен лидер на столетницата.  

Запитан за оттеглянето на досегашния заместник-кмет на Благоевград Янко Янков, той бе лаконичен: „Изненадващо подадена оставка, бързо приета. Предстои да разберем защо“.

Валери Сарандев даде заявка за силна опозиция по места и за по-активна работа с медиите. Областният съвет на БСП вече си има страница във Фейсбук, чрез която ще популяризира дейността си, а отскоро е назначен и нов пиар в лицето на младата социалистка Мария Великова.

 

Валери Сарандев
Йорданка Атанасова, Емил Колевичин и Снежана Стоянова
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK