Валери Маринов взе бронзов медал на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби

Снимки: Община Благоевград

Валери Маринов спечели бронзов медал в игрите по боче на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби.

По време на състезанията за хора с интелектуални затруднения, Валери се нареди на трето място и взе бронзов медал в индивидуалната надпревара.

Валери Маринов е потребител от Защитено жилище „Струма“. През 2008 г. заедно с двете му сестри са едни от първите потребители на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост в Благоевград.

През 2019 г. чрез Община Благоевград той ще бъде ангажиран с трудова заетост като общ работник по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, проект „Обучение и заетост“.  

Маринов активно участва в спортните състезания, провеждани ежегодно в Благоевград и страната. Има участие в турнири по баскетбол, лека атлетика и боче.

През 2016 и 2017 е участник в националните игри по боче на Спешъл Олимпикс България, които се провеждат в град Плевен, където печели сребърен медал.

Спешъл Олимпикс се стреми да създаде един по-добър общ свят, в който хората да приемат различията помежду си спокойно и отворено, без страх и предубеждения.

Движението организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни Олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK