Нинова: Ще защитим българските граждани, след като управляващите са безсилни

Снимка: БСП

Лидерът на БСП коментира казуса "НАП"

Изтичането на лични данни на над 5 млн. българи е прецедент. Ситуацията е кризисна. Вчера  НАП публикува приложение, с което всеки може да провери дали има неправомерно изтичане на личните му данни. От вчера десетки хиляди българи са проверили и имат изтичане на данните им. Правителството действа неадекватно в тази ситуация и не предприема никакви мерки  и затова ние поемаме инициатива.

Това каза лидерът на БСП – Корнелия Нинова, пред журналисти.

Трябва да се гарантира сигурността на хората, на тяхната собственост и финансовите им средства. Държавата да си поеме отговорността, защото именно държавата и правителството не можаха да опазят личните данни, каза Нинова.

Днес внасяме проект за решение в парламента, с което задължаваме правителството да осигури безплатно смяна на личните документи на онези българи, които поискат това и да създаде добра организация това да стане без напрежение, опашки и чакане, допълни лидерът.

От БСП правят предложение това да бъде извършено в 3 месечен срок.

Нинова заяви, че ще бъдат изпратени писма-покани за срещи с Нотариалната камара, Висшия адвокатски съвет за разговори.

Търсим тяхното професионално мнение за намиране на решения, ако трябва и законодателни такива, за да гарантираме да няма злоупотреби с личните данни на хората и те да не бъдат ощетени с продажби на имоти, прехвърляне на собственост, теглене на кредит и други. След като управляващите са безсилни, ние поемаме инициативата и започваме тези действия, завърши Нинова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK