Валентин Топалов получи голямата награда на Зонална изложба "Струма"

снимки: www.dobrinite.com

Изложбата, която представя творби на художници от градове по поречието на Струма, се откри след седемгодишно прекъсване в Деня на Перник. Сред гостите бяха президентът Първанов и меценатът Боян Радев.

Валентин Топалов получи голямата награда на 14-ото издание на Зоналната изложба "Струма". Останалите наградени бяха Пламен Бонев, Ангел Ангелов, Димитър Петров и Атанас Дафинов. Наградите определи жури с председател председателят на СБХ Любен Генов и членове художници от трите града.

Изложбата събра 166 картини, пластики и пана, дело на 83-ма художници от Перник, Благоевград и Кюстендил. Те са подредени в трите галерии в града и ще могат да бъдат видени от ценителите на изящното изкуство в следващия месец.

"Щастлива съм, че именно в Перник се възстановява Зоналната изложба "Струма" благодарение на усилията на творците от трите града, на общините, галериите и музеите в Перник, Благоевград и Кюстендил и на СБХ", подчерта при откриването директорът на Галерия "Перник" Елена Темелкова.

Кметът на Перник Росица Янакиева напомни, че събитието е част от инициативите в подкрепа на кандидатурата на София и югозападен регион за културна столица на Европа. "Нямате представа колко е хубаво, когато художници се срещат отново след години", сподели Пламен Бонев от Благоевград. "Привилегия е отново да можем да се докоснем до творчеството на част от най-добрите съвременни български художници", увери председателят на СБХ Любен Генов. Поздравителен адрес бе изпратил кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Зала "Любен Гайдаров" в Перник се изпълни с творци, почитатели на изобразителното изкуство, гости на града, дошли да празнуват Деня на Перник. Сред публиката бяха президентът Георги Първанов, меценатът Боян Радев, народни представители, общински съветници от Перник

 

снимки: www.dobrinite.com
снимки: www.dobrinite.com
снимки: www.dobrinite.com
снимки: www.dobrinite.com

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK