Вакантните работни места в Кюстендил са достъпни за босилеградчани

Снимки: КИЦ "Босилеград"

В Културно - информационен център /КИЦ/ „Босилеград“ се проведе среща на босилеградчани с представители на частния бизнес в Кюстендил. Срещата бе организирана по инициатива на КИЦ „Босилеград“ и подкрепена от Генералното консулство на България в Ниш.

На срещата дойдоха представители на кюстендилската Търговско-промишлена палата, на хотели в Кюстендил и на фирми за производство на неутрално оборудване от неръждаема стомана, за производство на професионално кухненско оборудване, както и на шивашки фабрики.

Срещата уважи и опълномощеният министър при Генералното консулство в Ниш, Николай Колев, който подчерта, че за разлика от Босилеград, десетки царибродски граждани всекидневно сутрин отиват на работа в Драгоман, Костинброд и София и вечерно време се завръщат вкъщи.

Откривайки срещата, председателят на КИЦ „Босилеград“, Иван Николов каза, че целта е да се предостави цялостна информация до максимален брой хора за вакантните работни места в Кюстендил и те да станат достъпни за безработните босилеградчани, които имат желание да потърсят своята реализация в Кюстендил, като не спести и обективните затруднения – липсата на редовна автобусна линия и процедурите за уреждане на лични карти за временен престой за онези, които нямат българско гражданство.

Освен вакантни работни места, представителите на кюстендилския бизнес предложиха и тримесечно безплатно обучение за определени видове занимания и поканиха заинтересованите граждани да дойдат на място и да се запознаят с производствения процес и условията за работа, като подчертаха, че става дума за модерно производство за чуждестранния пазар.

При достатъчен брой заинтересирани граждани, проблемът с превоза от Босилеград до Кюстендил и обратно, е решим – подчертаха те.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g