Ваканция в община Симитли до четвъртък

Апостол Апостолов, снимка: infomreja.bg, архив

Учениците в община Симитли излизат в 3-дневна ваканция заради снега. Заповедта за прекратяване на учебните занятия е подписана от кмета на общината Апостол Апостолов. Неучебни ще бъдат дните 14, 15 и 16 февруари.

Съгласно българското законодателство, кметовете имат правомощия за прекратяване на учебни занятия до три дни при извънредни обстоятелства. Предвид усложнените метеорологични условия и обилния снеговалеж, от общинска администрация са преценили да не излагат на риск здравето на децата. Учебните занятия ще бъдат възобновени на 17-и февруари, петък.

Заповедта на кмета Апостол Апостолов е на основание чл. 44. ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл. 93А ал. 3 от Правилника за прилагане на закона за народната просвета. Уведомление е изпратено и до Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград.

Детските градини в общината работят нормално, осигурено е и оптимално топло за хлапетата в забавачниците. Затваряне на детски градини не се обсъжда на този етап, уточниха от общинска администрация. При намалена посещаемост, по преценка на директорите на детските заведения може да се премине към занятия в сборни групи.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK