Марто Дебелия лежи в благоевградската болница

Снимка: Infomreja.bg

Мартин Филипов, познат като Марто Дебелия, лежи в благоевградската МБАЛ.

Той излежава своята присъда в Бобовдолския затвор, но се е наложило транспортирането му до Гастроентерологично отделение, потвърдиха източници на ИНФОМРЕЖА.

По обвинителен акт на Районната прокуратура в Благоевград, съдът призна за виновни Мартин Филипов - за трафик на хора с цел сексуална експлоатация и склоняване към проституция, извършени в условията на опасен рецидив, бившия полицай Петър Кънев - за осуетяване на наказателно преследване спрямо криминално проявено лице, и колегата му Стефан Филипов - за лично укривателство и за разкриване на служебна тайна.

Присъдата влезе в сила миналата година през юли. Тримата подсъдими бяха арестувани на 01.06.2016 г. по време на специализирана акция за трафик на жени и сводничество в Благоевград.

С поставена присъда на първоинстанционния съд на Марто Дебелия е наложено наказание от дванадесет години „лишаване от свобода“, на Петър Кънев – една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок, и на Стефан Филипов - две години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок.

Марто Дебелия е криминално проявен, осъждан множество пъти за престъпления от общ характер, в това число с „Лишаване от свобода“ както в България, така и във Франция като лидер на организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK