Ученици от ОУ "Христо Ботев" - Невестино, засадиха липи в двора на любимото си школо

Снимки: личен архив

С поредица от съвместни инициативи на Дирекция „Горско стопанство“ - Невестино и Основно училище ”Христо Ботев“, Невестино бе наситена настоящата седмица, като по този начин продължи традицията на дългогодишното сътрудничество между двете институции.

На 11. април група ученици под ръководството на г-жа Анна Ангелова и представители на ДГС - Невестино засадиха млади фиданки в опожарена местност между селоНевестино и село Еремия.

Лесничеите – Силвия Борисова и Елена Яновска, както и зам. - директорът на ДГС - Николай Никифоров обясниха основни правила при засаждане и последващата грижа за широколистните и иглолистните дървета. Инициативата бе съчетана и с обявявяне на противопожарния сезон.

Инспектор Ивайло Максимов от РСПБЗН, Кюстендил по достъпен начин изнесе лекция пред учениците за опасността от пожар в горите и действията, които трябва да се предприемат в случай на възникнал такъв инцидент. Учениците задаваха въпроси, а инспектор Максимов отговаряше професионално.

На 12. април проявите, посветени на Седмицата на гората, продължиха в двора на училището със засаждане на липи. Най-голям интерес проявиха малките ученици, които наблюдаваха процеса на изкопаване на дупките и засаждането на дърветата. Полезната работа бе съчетана с много положителни емоции в слънчевия пролетен ден.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK