В Трето ОУ - Гоце Делчев, се проведоха две работилници за характер

Снимки: Трето ОУ

Социалният проект „Характер.бг“ стартира кампания за провеждане на нови училищни работилници за характер през тази учебна година. Инициативата предвижда 15 работилници за над 300 ученици в начален курс на обучение от 15 училища в 15 града в България. Кампанията се осъществява съвместно със Сдружението на началните учители в област Благоевград.

„Правим работилниците в подкрепа на усилията на учители и училища в България, съзнаващи, че успехът през 21 век изисква едновременно академична подготовка и здраво изградени характер и ценности за живота“ – споделя Димитър Татарски, съосновател на Характер.бг.

Характер.бг проведе 2 работилници в Трето основно училище в Гоце Делчев с над 40 ученици от III "А" и III "Б" клас.

Работилниците подпомагат изграждането на лексика и разбиране за 3 силни страни на характера с най-висока приложимост в образованието и успеха в училище и в живота: упоритост, любопитство, надежда (оптимизъм).

Един учебен час  включва 2 части: първа, в която с тематични видеа, снимки, занимания и дискусии, ученици и ментори обсъждат същността и силните страни на характера; втора, в която чрез рисуване на конкретни сцени, учениците творят по свои страни на характера.

Работилниците приключиха със сертификати за участие и плакатчета със страните на характера.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK