В Трето ОУ – Гоце Делчев, беше представена петата част на електронен сборник с ученически творби

Снимки: Трето ОУ

Вече е налице и петата част на електронния сборник „Литературата е море от емоции и въображение“, съдържащ авторски текстове, рисунки, фотографии и илюстрации – дело на ученици от иновативното Трето основно училище в Гоце Делчев. Той е общодостъпен и може да бъде разгледан в сайта на училището – https://treto-gd.com/ или на https://treto-gd.com/valcheben-svyat/index.html.

Сполучливо озаглавена „Вълшебен свят“, петата част на сборника наистина носи усещане за вълшебството на таланта. Като се започне от началната корица – рисунката „Цветовете на пролетта“, дело на седмокласника Антон Янев, до самия край – всичко въздейства силно и като съдържание, и като форма.

„Вълшебен свят“ беше представен вчера пред седмокласниците, ръководството на учебното заведение и учители. Авторите на прекрасните стихотворения и есета - Снежана Костадинова, Станимира Василева, Мария Петелова, Магдалена Петелола и Александър Халачев, който е преподавател и ръководител на клуб „Литературни конкурси и фотография“ в училището, споделиха с публиката своята обич към литературата. Те рецитираха творбите си и разказаха историята на създаването им.

Повечето от поместените в сборника произведения са спечелили призови места в областни, национални и международни конкурси за литературно творчество.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK