Възпитаничка на Осмо СУ "Арсени Костенцев" с медал от Петия международен турнир "Математика без граници"

Дебора Гачева от Осмо СУ "Арсени Костенцев" в Благоевград спечели бронзов медал на Международния фестивал "Математика без граници", снимки: Личен архив

Възпитаничка на Осмо СУ "Арсени Костенцев" в Благоевград спечели бронзов медал от Международния турнир "Математика без граници" в Несебър.

За блестящото си индивидуално представяне четвъртокласничката Дебора Гачева бе отличена във финалния кръг от надпреварата, който се проведе от 30. юни до 2. юли.

Талантливата математичка с класен ръководител Валентина Стоянова получи бронз и в отборното класиране, където участва в екип с Любомира Точева, също от Осмо СУ "Арсени Костенцев", и Методи Симеонов от Шесто СУ "Иван Вазов" - Благоевград.

За пета година Община Несебър бе домакин на Международния турнир „Математика без граници“, който се проведе под патронажа на кмета Николай Димитров.

В престижното състезание взеха участие 1370 ученици от 1. до 12. клас от 15 страни, като началото бе дадено на 30. юни в двора на СУ „Любен Каравелов“.

Церемонията за старта на финалния кръг от турнира откри заместник-кмета на Несебър – Виктор Борисов, който поздрави младите математици и им пожела здраве, успех и дръзновение.

Най-добрите в турнира бяха наградени на специална церемония на амфитеатъра в старата част на града. За победителите бяха осигурени медали, а за всички състезатели - сертификати за участие.

Организатори на турнира „Математика без граница” са Педагогическа асоциация „Математика без граници”- България, Научно-образователен център „Inovation” – Казахстан, Община Несебър и СУ „Любен Каравелов“. Гост на събитието беше Керим Аксен – вицеконсул на Генералното консулство на Република Турция в Бургас.

 

Благоевградският отбор, класирал се на трето място в престижния турнир
Снимка: Община Несебър
Снимка: Мathematicalmail.com
Снимка: Община Несебър

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK