В Струмяни проведоха консултации за предстоящия евровот

снимки: Община Струмяни

Кметът на Струмяни  Емил Илиев посрещна в кабинета си представителите на парламентарно представените политически партии от общината, с които се проведоха консултациите във връзка с предстоящите избори за европейски парламент на 25 май 2014 година.

Присъстваха представители на ГЕРБ, водени от председателя  Кирил Укев, от „Коалиция за България, начело с Димитър Гегов, от ДПС с представител Пакезе  Джамбазова, от „Атака”, начело с  Венцислав Янев  и „Синята коалиция”, с представител  Златка Яневска. Единствено от НДСВ не се отзоваха на поканата.

Политическите сили на община Струмяни постигнаха пълно разбирателство и съглашателство по отношение решенията на  ЦИК.

В общината ще има 22 избирателни секции и една подвижна, която при неподадени заявления за гласуване, ще отпадне.  По отношение на избора на комисиите няма проблеми. Всички необходими материали, съобразно хронограмата, са изпратени в РИК-Благоевград. В общината има обединени секции в Седелец и Махалата, Клепало и Раздол,  Вракуповица и Гореме, за които е осигурен транспорт.  

Осигурен е достъп за хората в неравностойно положение в специални секции в селата Струмяни, Микрево и Илинденци.

„Община Струмяни и в готовност за изборите, увери секретарят на Община Струмяни Иван Секулов.

"Подготовката е съобразена с изискванията на ЦИК и се надяваме да изпълним докрай ангажиментите си хората да излязат да упражнят правото си на глас за европейски парламент на 25 май!”, допълни той. 

 

снимки: Община Струмяни

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK