В средата на септември стартира ремонт на пътя Садово-Гоце Делчев-Разлог-Юндола

Георги Андонов, снимка: infomreja.bg

До 15 септемри режем лентата на ремонтирания път Садово-Разлог-Юндола, заяви днес за ИНФОМРЕЖА депутатът от ГЕРБ Георги Андонов. Той се пошегува, че в момента спорят с депутата  от Разлог Любен Татарски къде да стане рязането на лентата-в Разлог или в Гоце Делчев.

Общата стойност, която отпуска държавата за рехабилитацията на 108-километровия участък е 25 млн. евро. Първоначално гръцката фирма "Продефтики" остави недовършен въпросния стратегически път заради преждевременно прекратяване на договора.

От две години има нов изпълнител, но заради съдебните дела, водени от "Продефтики" срещу държавата,  не можеше да започнат ремонтните дейности. "От това забавяне най–много изстрадаха жителите в Неврокоспско, така че се надявам да убедя колегата Татарски да прережем лентата в Гоце Делчев", коментира Георги Андонов.

Преди няколко месеца, при посещението си в града, премиерът Бойко Борисов обеща лично да кръцне трибагреника и да даде старт на дългоочакваната рехабилитация. Предвижда се трасето да бъде обезопасено, да се изградят нови канавки и водостоци, както и цялостно полагане на 4-сантиметрова асфалтова настилка.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK