Започва цялостен ремонт на кметството в село Баня

Снимки: Община Разлог

Община Разлог ще ремонтира кметството в с. Баня.

Възможността за ремонтиране на сградата е след спечелен проект на Община Разлог по проект „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика, мярка „Подобряване на обществената среда в населените места“. 

Сградата на кметството в с. Баня се нуждае спешно и неотложно от ремонт на покрива-демонтаж и монтаж на керемиди, частична подмяна на дървена конструкция, подмяна на старата дограма, нова мазилка по цялата фасада на сградата, мазилка на комини, подмяна на водосточните тръби и улуци.

При обилни снеговалежи и дъждове в сградата е имало течове, което води да частично разрушение на мазилката и материалната база като цяло.

За предотвратяването на нови течове ще бъдат подменени улуците и водосточните тръби. Също такаще бъдат изградени мълниезащитна и заземителна инсталации, с цел обезопасяване на сградата. 

Общият бюджет за проектното предложение е 97 137 лв., като финансирането по проекта от социалното министерство е 43 712 лева, а съфинансирането от Община Разлог е 53 425 лева.

„Ремонтът на сградата на кметството в с. Баня ще се осъществи след като с положените усилия на служителите от Общинска администрация-Разлог, бе спечелен проектът по „Красива България“ - каза кметът на Община Разлог, инж. Красимир Герчев.

„Реновирането на сградата е част от поетите ангажименти към жителите на с. Баня и съм щастлив, че благодарение на екипа, работещ по проекта, ще имаме тази възможност“ - сподели още той. 

Община Разлог е подготвила и кандидатства по проекти и за ремонт на улици в населеното място.

В кампания 2018 на Проект "Красива България" при Министерство на труда и социалната политика са одобрени общо 36 проектни предложения от цялата страна за финансиране и реализация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK