В Симитли свикаха кризисен щаб, има напукани къщи

снимка: infomreja.bg, архив

Щабът на гражданска отбрана е свикан рано тази сутрин в Симитли след серията земни трусове в района на общината.

„От 4 часа съм на крак, получихме много сигнали, специалистите извършват проверки на място. До момента са установени съвсем леки напуквания на няколко къщи в общината“, коментира пред ИНФОМРЕЖА кметът на Симитли Апостол Апостолов.

По негови думи пострадали и сериозни материални щети от земните трусове няма.

Земетресенията са усетени от местните жители, които обаче са свикнали с природното явление, тъй като районът на Крупник, Симитли и Брежани е земетръсна зона и там често се регистрират трусове.

Според експертите земните трусове от тази сутрин са от типа вертикални, които са по-опасни.

По първоначална иформация земетресенията не са оказали влияние върху спасителните дейности в рудник „Ораново“, които продължават вече 12-и ден в търсене на двамата затрупани миньори Николай Михайлов и Иван Лазаров от село Крупник.

Както ИНФОМРЕЖА писа, тази сутрин шест труса разлюляха земята между Благоевград и Симитли с магнитут от 3,2 до 4 по скалата на Рихтер.

Най-силното земетресение с магнитут 4 по скалата на Рихтер е отчетено в 06.21 часа, на 7 км от Симитли и 14 от Благоевград, с дълбочина 2 км. Последното е регистрирано към 06.51 часа с магнитут 3,2 и с дълбочина 10 км.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Аз13:50 - 27.07.2013
Няма ли вече да оправите заглавието? Откога Симитли стана Симити?! :)
иван-асен12:51 - 27.07.2013
Първият трус е бил в 4.24 а тоя е на крак от 4.00 , егати екстрасенса !
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK