Множество разкрити кражби и 9 арестувани при спецоперация в Сливенско

Снимка: МВР, архив

Петима откраднаха ядки за 3 500 лева от склад в Сливен

Разкрити множество кражби и деветима задържан при специализирана операция на полицията в Сливен.

Акцията е проведена в края на миналата седмица с цел противодействие на престъпленията срещу собствеността, установяване на инкриминирани вещи и извършители на кражби от частни имоти и автомобили.

Извършени са процесуално-следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия на територията на град Сливен и малките населени места в общината. Задържани са седем мъже и две жени, извършили кражби в различен период от време от автомобили, частни имоти и фирми.

Трима мъже на възраст 21, 23 и 30 години в съучастие с две жени на 18 и 31 години са задържани за кражба от склад на фирма в индустриалната зона на град Сливен.

Петимата са проникнали с взлом в складовото помещение и са извършили кражба на различни видове ядки на стройност около 3500 лева. Тримата са криминално проявени. С прокурорско разпореждане са задържани за 72 часа.

20-годишен мъж е установен като извършител на кражба от лек автомобил в сливенския квартал „Ст.Заимов”. На 3 септември той е откраднал табиет „Самсунг”,  след като е взломил стъкло на паркиран лек автомобил „Шкода”. Инкриминираната вещ е иззета и предадена.

На 4 септември от лек автомобил „Ланчия” е откраднат моторен трион „Щил”. За извършеното престъпление е задържан 19-годишен младеж от град Шивачево. Моторният трион е иззет и предаден. В хода на операцията в квартал „Комлука” в град Сливен е установен и задържан 39-годишен криминално проявен мъж, извършител на кражба от частен имот.

Работата по документиране на престъпната дейност на задържаните продължава от служители на сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен.

Водач с алкохол 3.56 промила е установен от полицейски служители в село Бяла. На 4 септември е извършена проверка на 26-годишния Д.С. от същото село, водач на лек автомобил „Рено”. Проверката за употреба на алкохол е показала положителен резултат 3,56 промила. Д.С. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

Водач на лек автомобил, употребил наркотици и алкохол, е установен от полицейски служители в град Сливен. На 5 септември, в 03,00 часа, на ул. ”Ген. Скобелев” е извършена проверка на 34-годишния Н.В., водач на лек автомобил „Форд”. Пробата за употреба на алкохол е показала 1,70 промила. Тестът за употреба на наркотици е показал положителен резултат за метамфетамин и канабис. Н.В. е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

Двама са задържани от полицията в Нова Загора за кражба на пари и хранителни продукти от магазин в село Кортен. През нощта на 3 срещу 4 септември 20-годишният Д.А. от същото село в съучастие с 14-годишно момче от село Асеновец са проникнали с взлом в хранителен магазин и са откраднали сумата от 200 лева, 30 кутии цигари от различни марки, 5 опаковки чипс и захарни изделия.

Двамата са отведени в РУ-Нова Загора. Направили са самопризнания. По случая е образувано досъдебно производство.

5 килограма нелегален тютюн е иззет при проверка на адрес в новозагорския кв.”Шести”. Полицейските служители са задържан е 64-годишният К.Й. от град Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при проверка в игрална зала в град Нова Загора. На 5 септември, при операция по контрол в завадения и игрални зали в град Нова Загора, в 01,45 часа, е установен 34-годишният И.Д.. В него са намерени и иззети две пликчета, съдържащи марихуана и метамфетамин. И.Д. е задържан за 24 часа. По случая образувано досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK