В Шумен отбелязват днешния Международен ден на безопасността на движението

Инспектори изнасят беседи пред децата

ОДМВР- Шумен, отбелязва Международния ден на безопасността на движението по пътищата с различни инициативи. Всички са под мотото „На пътя животът е с предимство“.

Акцент тази година са четири теми, свързани с безопасността на движението по пътищата - опасностите от използване на мобилен телефон при шофиране, скоростта, важността от поставяне на обезопасителен колан, безопасността в градски условия най-вече на пешеходците.

Тематични беседи, свързани с безопасността на децата, се проведоха в детска градина „Слънце“ и ДГ „Дружба“ в Шумен.

В  ДГ “Слънце“  пътните полицаи Йордан Жеков и Синан Хюсеин  припомниха на децата основните правила при управление на велосипеди и тротинетки. Въпреки че децата показаха много добри знания, полицаите не пропуснаха да им дадат ценни съвети за безопасността им. Напомниха им да се возят винаги на задната седалка на автомобила на столче и задължително с предпазен колан.

Открит урок по правилно и безопасно пресичане  се проведе в ДГ “Дружба“. Инспекторите Мирослав Миронов и Румен Стоянов от сектор „Пътна полиция“ изнесоха беседа, в която се включиха децата от четирите групи на градината. Малчуганите не изпитаха затруднение при  решаване на поставени задачи за пресичане на регулирани и нерегулирани кръстовища.

Пътни полицаи от Областната дирекция ще раздават флаери, предоставени от Областна администрация – Шумен.

Специализирани полицейски операции по пътна безопасност ще се проведат днес на територията на РУ- Нови пазар.

От днес инспектор Ирина Панова от Детска педагогическа стая към РУ- Шумен, започва обучение с възпитаници на клуб „Млад полицай“  при Детска работилница по изкуство към РБ „Стилиян Чилингиров“. Заниманията ще продължат до края на седмицата.

 

 

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK