В Северна България - сняг, в Южна и по Черноморието - дъжд

Снимка: Infomreja.bg

След обяд валежите ще отслабнат

Днес ще бъде облачно. В Северна България ще вали сняг, в Южна и по Черноморието - дъжд. След обяд в повечето райони валежите ще отслабнат и временно ще спрат. Вечерта и през нощта срещу неделя валежите отново ще се активизират. Ще духа слаб, в източните райони - умерен северен вятър и с него ще продължи да прониква студен въздух. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са от 1° - 3° в северозападните до 8° -10° в югозападните райони.

В планините ще бъде облачно със значителни снеговалежи в Стара планина, където ще има условия за виелици и навявания. В масивите от Южна България под 1200 метра ще вали дъжд. След обяд валежите временно ще спрат, но през нощта срещу неделя в планините на Западна България отново ще завали сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от северната четвърт и с него застудяването ще продължи. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

По Черноморието ще бъде облачно. Преди обяд ще има валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие. След обяд валежите ще отслабнат и временно ще спрат. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 3°-5°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане се повишава и след обяд ще достигне средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 57 мин. и залязва в 17 ч. и 10 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 13 мин. Луната изгрява в 03 ч. и 46 мин. и залязва в 13 ч. и 51 мин. Фаза: три дни след последна четвърт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK