Гоцеделчевските ротарианци отново протегнаха ръка на хора в нужда

Снимка: Infomreja.bg

Подобриха условията за живот на хора с ментални проблеми

Ротари клуб – Гоце Делчев, продължава своята благотворителна дейност. Този път помощта му е за Центъра за социални услуги „Вяра, надежда, любов“ в гърменското село Марчево.

Благодарение на средства, събрани от ротарианците, двете общи помещения, които ползват  потребителите на Защитеното жилище, са основно ремонтирани и снабдени със съвременно оборудване.

Осемте постоянно живеещи тук болни от деменция вече могат да се хранят и почиват в приятна обстановка. Кухнята, където се стопля храната им и се прилага трудова терапия чрез готварство, разполага с всичко необходимо за това.

Уютна е и трапезарията, която се ползва и като всекидневна.

„Преди тези две помещения бяха в окаяно състояние. Наложи се подът на кухнята изцяло да бъде подменен. Стените и на двете помещения бяха шпакловани и боядисани. Сега всичко е хубаво – ново, красиво – шкафовете, печката, хладилникът, телевизорът – всичко“, казва Ваид Моллахасанов – директор на Центъра.

Дарителите също са доволни. Те са радостни, че са подали ръка на хора в нужда. От името на ротарианците тези благородни чувства изрази Янка Телкиева – президент на клуба.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK