В село Копривлен нови избори заради равен резултат на балотажа

Димитър Баханов, на снимките долу: Георги Москов празнува победата, Синем Бекирова, Ахмед Ходжов, снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

С 8793 гласа кметът на Гоце Делчев Владимир Моском победи опонента си от ГЕРБ Георги Андонов, сочат окончателните резултати на ОИК. Разликата между двамата е 356 гласа. На поправителния втори тур на изборите за местна власт има избрани нови кметове и в селата Баничан – Димитър Тропчев от ГЕРБ, който спечели изборите с 60.48%, в село Борово победата е също на ГЕРБ, където с 56.30%  е избран Георги Найденов.

В Господинци кандидатът на „Български социалдемократи” - досегашният кмет Ахмед Ходжов, ще продължи да управлява селото и през следващите четири години. Интересен е развоят на изборите в хаджидимовското село Копривлен. Там ще бъде проведен нов избор, защото двамата кандидати Димитър Баханов и Николай Динчев получиха по равен брой гласове - точно по 486 гласа.

За кмет на село Теплен бе избран Живко Петелов, а в Ново Ляски - Георги Ванкалов. Жителите на пет села от община Гърмен също си избраха кметове на втория тур. В Дъбница новият кмет е Хасим Адемов от НДПС, който получи 542 гласа и победи досегашния кмет от ГЕРБ Синем Бекирова.

Новият кмет на Хвостяне е от ГЕРБ и се казва Сейхан Ахмедов, директор на местното училище. Шукри Османчев ще управлява Горно Дряново. Пореден кметски мандат спечели на балотажа в село Огняново и  досегашният кмет Димитрия Гюрова, издигната от Коалиция „Лидер - СДС”. За нея са гласували 488  жители. Тя е последният син „мохикан” в региона, който печели избори от 1989 година като кандидат на СДС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK