В село Делчево избират кметски наместник

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и досегашният наместник на с. Делчево Иван Панайотов, снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg, архив

Вътрешни избори за кметски наместник се провеждат днес в гоцеделчевското село Делчево. Кандидатите са досегашният управник Иван Панайотов и опонентът му Димитър Сираков.

Селото изобилства от реставрирани стари къщи, които привличат все повече туристи. В местния вот не са допуснати да участват хората, които в Делчево имат къщи и други, които пребивават там от години и се чувстват като делчовалии. Според списъците, избирателите, които днес гласуват за кметски наместник, са около 90, а регламентът, според който ще бъде назначен местният управник от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, ще е този, който получи повече гласове.

Село Делчево стана известно през последните години с множеството и различни  фестивали, с многото местни ритуали и възпроизвеждане на старинни сватби, които се провеждаха под егидата на кмета Владимир Масков и досегашният кметски наместник Иван Панайотов, който по традиция не пропуска да се облече в народна носия. Към момента изборният ден в село Делчево протича нормално.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK