Дядо Коледа пристигна в Белица, избраха и най-доброто вино

Снимки: Община Белица

"Коледария – 2018” в Белица започна с тържественото пристигане на Дядо Коледа на площада със специална кола и с голям чувал подаръци за послушните деца на Белица.

Преди да раздаде подаръците, добрият старец поздрави всички граждани и гости на тържеството с Рождество Христово и пожела на всички да бъдат здрави, да носят светлина в душите си и да имат прекрасни преживявания с любимите хора. Да пазят Коледния дух в сърцата си през цялата година.

Приветствено слово от името на Община Белица поднесе и зам.-кметът на общината Сабит Гагъм. Той пожела на всички весела и щастлива Коледа, а настъпващата 2019 г. да бъде добро начало за едно по-добро бъдеще.

Градският площад – сърцето на Белица, бе огласен от песните и танците на самодейните творчески групи при читалище „Георги Тодоров 1885“ – Белица.

Наградени бяха и победителите в конкурсите „Моето вино е най-доброто“. За най-добро червено вино жури в състав Никола Лазаров – председател и членове Георги Георгиев и Иван Тричков определиха: на 1-о място Иван Мадолев, на 2-о място Стефан Мадолев и на 3-о място Веселин Веселинов. За бяло вино бяха отличени едно първо място за Георги Мадолев и едно второ място за Стефан Зотев. 

В конкурса за „Най-атрактивно украсена Коледна къща“ жури в състав: заместник кметовете на Община Белица Сабит Гагъм, Иглика Аврамова, Красимира Мавродиева и ст. специалист“ Хуманитарни дейности“ Крум Попов, отличиха на първо място къщата на Георги и Елена Пенчови, на второ място къщата на инж. Иван Богданов и д-р Лиляна Самарджиева и две трети места на Дарчо и Вили Златанови и Васил и Мария Галеви.

Благотворителен базар представиха ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ с ръководител Мария Чорбаджиева. Със събраните средства ще бъдат закупени продукти и дарени на хора в неравностойно положение.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK