В Сатовча се готвят за зимата! Кметът издаде заповед за разчистване на уличните платна и тротоарите

Кметът на Сатовча, Арбен Мименов, снимка: Infomreja.bg

Във връзка с предстоящия есенно-зимен сезон и организиране на дейностите по зимното поддържане на пътищата на територията на община Сатовча, както и с цел недопускане на ПТП, кметът Арбен Мименов издаде нарочна заповед, с която възлага на кметовете на кметства в срок до 10. ноември и след това периодично да организират освобождаването на уличните платна и тротоарите по населените места.

Целта е да се разчистят разположените там дърва за огрев, сушилни, оборски тор, неизползваеми в момента строителни материали, трайно неподвижна техника, неправилно паркирана техника, затрудняваща в момента движението, завзети неправомерно тротоарни площи с различно предназначение, реално застрашаващи здравето и живота на хората.

Чрез издадената заповед кметовете на населените места носят отговорност за добрата организация и безпроблемното снегопочистване и опесъчаване през зимния период, както и за възникнал инцидент при ПТП, вследствие на неизпълнението на кметската заповед.

Цялостният контрол по изпълнението на заповедта е възложен на началник участък „Полиция“ – Сатовча, и на Илхан Карагьозов – директор на дирекция "Правно обслужване, общинска собственост, ГРАО и архив".

Задължението на кметовете на кметства е чрез своя заповед и предупредителни писма да уведомят собствениците на материали и техника, затрудняващи движението на пешеходци по тротоарите и автомобилите за зимно поддържане.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK