Община Сапарева баня ще се включи в глобалната инициатива Часът на Земята

Снимка: Община Сапарева баня

За поредна година община Сапарева баня ще се включи в инициативата Часът на Земята, която се провежда за десети път по инициатива на международната природозащитна организация WWF.

Глобалната инициатива ще се проведе на 24. март 2018 г., събота, от 20:30 до 21:30 ч.

Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. Провежда се за първи път през 2007 г. в Австралия.

Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.

За няколко години Часът на Земята стана най-популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата.

Тази година темата е „Свържи се с природата“ и фокусът е опазване на биоразнообразието.

В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През 2017 г. в инициативата са взели участие 110 града, както и институции, бизнеси и медии.

Отново в знак на съпричастност, за час ще бъде притъмнена фасадата на общинската администрация в град Сапарева баня.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK