Телефонна атака в Дупница и Сапарева баня! Ало измамници искат пари от името на полицейския шеф в Дупница

Снимка: Infomreja.bg, архив

Днес за по-малко от час 4-ма граждани са сигнализирали Районното управление в Дупница, че са са получили обаждания по домашните телефони от мъж, който се е представил за Борислав Динев – началника на полицията в Дупница.

Мъжът е поискал от тях съдействие да предоставят на измамници големи суми пари. Уверил ги, че така измамниците ще бъдат задържани с доказателство, а парите ще им бъдат върнати.

Получателите на тези обаждания не са се доверили и не са станали жертва на измама.

От ОДМВР-Кюстендил призовават:

"Не се доверявайте и не давайте пари, който и да ви моли за това. Полицията не иска пари от гражданите, за да си свърши работата! Полицията не изисква от гражданите информация за спестяванията им и в кои банки са. Институциите не събират пари на ръка!

Не се доверявайте, не давайте парите си на непознати! Не се разделяйте с лекота със средствата, които с много труд сте спестили! Бъдете сигурни, че парите, поискани по телефона, със сигурност ще бъдат загубени!

Полицаи, прокурори, лекари не искат пари нито по телефона, нито на ръка! Не помагайте на измамниците! Не им съобщавайте номера си на мобилния телефон и адреса си! При такива обаждания звънете на тел. 112!". 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK