Д-р Корчев, който спаси самозапалил се мъж: Искам да стане чудо

Снимка: бТВ

Баща на две деца от град Рила се заля с бензин и се запали, отчаян от мизерията, в която живеело семейството му. Повече от две седмици фамилията се хранела само с ориз, това каза пред bTV Radio д-р Мирослав Корчев, който пръв се отзовава на сигнала на 112.

48-годишният мъж от град Рила е транспортиран по спешност в Клиниката по изгаряния в "Пирогов" с тежки изгаряния по цялото тяло. Сигналът е подаден на 5 февруари около 22 ч.

"Тръгнахме веднага с линейката. Когато пристигнахме на място, съпругата и сестра й казаха, че са го изгасили с одеяла и дрехи. Той беше избягал и се скрил в гората", спомня си лекарят.

След по-малко от час мъжът, придружен от съпругата си, идва в Спешния център в град Рила.

"Имаше изграяния от 1-ва, 2-ра и 3-та степен. Мехури по цялото тяло – лицето, шията, корема, крайниците".

Д-р Корчев обработва раните му и го стабилизира, за да бъде транспортиран до медицинско заведение.

„Кожата му започна да капе по пода на линейката, то беше жестоко изгаряне просто. За 35 години аз такова нещо не съм виждал“, споделя спешния медик.

"То не се живее. От близо две седмици само на ориз. Няколко човека все на мен чакат", споделил 48-годишният мъж на д-р Корчев.

Лекарят познава семейството. Мъжът, който припечелва с цепена на дърва и обща работа,. Сам издържал двете си деца, съпругата си и роднини.

„Живеят много мизерно. Стаята е три на три метра. Две легалца… Мизерия, пълна мизерия!“

Екипът на д-р Корчев откарва мъжа в болницата в Благоевград. После е незабавно транспортиран в института "Пирогов" в София.

Пациентът е настанен в реанимация, като днес му е направена операция. За съжаление, в момента състоянието му продължава да е много тежко, това съобщиха официално от „Пирогов“ за bTV Radio.

„Искам да стане чудо!", казва д-р Корчев, помолен да даде прогноза за състоянието на пациента.

„Сравнявам го с други случаи и това, което видях с очите си… Лоши неща. Дано не съм прав. Ще подскоча десет метра, ако стане чудо!", завършва разказа си лекарят.

Автор: Диана Хаджийска

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK