В Разлог почетоха 3-ти март

снимки: Община Разлог

С полагане на венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата, започна тържеството в Разлог по случай 135 години от Освобождението на България. Стотици жители на Разлог се събраха на площад "Преображение", за да отдадат почит за загиналите за свободата на България.

Под звуците на духова музика венци и цветя бяха положени от инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог, инж. Любен Татарски народен представител в 41-во НС, д-р Мария Копанарова председател на ОбС – Разлог, общински съветници, представители на политически партии и признателни граждани.

С едноминутно мълчание и падане на колене Разлог почете паметта на родолюбивата саможертва на хиляди именни и безименни герои, дали живота си за свободата на България.

Тържествената програма продължи с изпълнения на мажоретен състав към НЧ „15 септември 1903-1909г.” град Разлог, песни на вокална група „Звездица” с ръководител Лилия Лачинова. Танцов ансамбъл „Разложенче” и танцова формация „Перун” веселиха публиката под съпровода на музиката на смесена фолклорна група „Разложки мераци”.

Пищна заря впечатли присъстващите. Тържественото отбелязване на Националния празник на България завърши с хоро и музика около запаления огън на свободата.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK