ЮЗДП обявява конкурс за стипендианти за 2017 г.

Снимка: Infomreja.bg, архив

Четири стипендии по 250 лв. месечно за студенти, обучаващи се за придобиване на образователно-квалификационни степени „бакалавър” и „магистър”,  договор за работа в ЮЗДП след успешно дипломиране и възможност за летен стаж до годината на завършване на висшето образование.

Това предвижда Стипендиантската програма на Югозападното държавно предприятие за 2017 г., която вече е отворена.

„Почти в целия обхват на предприятието има недостиг на кадри. Затова целта е да се засили интересът на младите за работа в горската система, като им се осигури финансова подкрепа за времето на следване и възможност за професионално развитие”, коментира директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов.

В конкурса за стипендианти могат да участват студенти от 1-ви до 4-и курс в Лесотехническия университет – София, които се обучават в специалностите: „Горско стопанство”, „Лесовъдство”, „Лесоползване”, „Лесоустройство”, „Ловно стопанство”, „Селекция, семепроизводство и горски култури”, „Защита на горите”,  „Стопанисване на горите”, „Ловно и рибно стопанство” и „Лесоползване и икономика на горското стопанство”.

Стипендиантската програма на ЮЗДП включва още покриване на таксата за обучение /семестриалната такса/ на онези стипендианти, които са завършили последния семестър с успех най-малко - отличен (5.50). 

Приемът на документи започва на 9 май и продължава до 30 юни 2017 г.

Кандидатите могат да намерят допълнителна информация на интернет страницата на ЮЗДП - www.uzdp.bg.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK