Направиха първа копка на довеждащия водопровод Жедна – Негованци

Снимки: Община Радомир

Селата Жедна и Негованци често са в режимно водоподаване

Светослав Кирилов, председател на Общински съвет – Радомир, беше домакин на първата копка на проекта за реконструкция и рехабилитация на довеждащ водопровод в радомирското село Жедна.

Както е известно, правителството отпусна 2 100 000 лв. за изпълнение на проекта, а днес Светослав Кирилов, министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на правосъдието Десислава Ахладова, други официални гости и граждани присъстваха на ритуалното извършване на първата копка на ремонтните дейности. Финансовият министър Кирил Ананиев ритуално счупи бутилка шампанско в багера.

 „Една мечта на жителите на селата Жедна, Негованци, Касилаг и Житуша – да бъдат решени проблемите с водоснабдяването, е на път да се сбъдне до няколко месеца”, заяви в изказването си Светослав Кирилов.

Кметският наместник на село Жедна Людмила Борисова заяви, че водопроводната мрежа в тези села е строена през 1958 година и е силно амортизирана, а загубите на вода са значителни. 

Селата Жедна и Негованци често са в режимно водоподаване. С изпълнението на проекта ще се оптимизира трасето на довеждащия водопровод, ще изчезнат авариите и ще намалят загубите на питейна вода, с което ще се подобри качеството на водоснабдяването на четирите села, допълни Димитър Димитров директор на дирекция "Специализирана администрация" в Община Радомир.

Самодейци от читалището в Кленовик посрещнаха с пита, хляб и сол гостите, както подобава народният ритуал. Отец Александър Стоев, архиерейски наместник на Радомирска духовна околия, извърши тържествен водосвет на ремонтните дейности по довеждащия водопровод. Певицата Габриела Миланова изпълни две песни от шопската фолклорна област.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK