В Якоруда вече си имат кино

снимка: Сдружение „Младежки инициативи - Нестос"

В Якоруда отвори врати единственият киносалон в града. Инициативата е по проект на местното сдружение „Младежки инициативи - Нестос".

Средствата за киносалона бяха събрани от дарителски кръг „Развиетие”, където сдружението участва със своя идея. Със събраните пари беше закупен проектор, екран, посетителски столове, съвременно озвучаване, както и друго оборудване, необходимо за киносалона.

Читалище „Светлина-1907” предостви залата на малкия читалищен салон, където беше монтирана техниката. По този начин якоруда се сдоби със свой киносалон.

На официалното откриване присъстваха представители на местните влести, шефове на институции, както и гости от общините Белица, Гоце Делчев, Разлог и Доспат.

Голямото предимство на жителите на Якоруда е, че могат да се възползват от новото кино напълно безплатно.

Първият филм, които бе излъчен, е българският "love.net". В него участва легендарната рок легенда Джон Лоутън, който има съвместен проект с д-р Милен Врабевски.

 

снимка: Сдружение „Младежки инициативи - Нестос"

КОМЕНТАРИ

Hghc15:09 - 16.04.2013
Обещаните новини. Драги съграждани докато града ни туне в прах,мръсотия и хората тунем в мизерия и се чудим как да си платим сметките и данъците , и се чудим кога ще се оптави и нашия град. Одговорут е НИКОГА. Това няма да стане защото на оправата в града не им пука за нас ибикновенните граждани. Друг съществен проблем е че кмета НУРЕДИН КАФЕЛОВ не може да контролира собствените си подчинени. Явно от некадурия не може и да ги накара да работут. Неможе да ги изкара от кручмите. Явен пример е Шефа на фирма строител който всеки ден 12:00 на обяд започва да пие алкохол в Парцовото заведение ( В заведението на (ЛЮДМИЛ ГОРСКИЯ ). Распива с алкохолното лике кмета на село Смолево. И то изпиват големи количества алкохол. Запоя продължава всеки ден от 12:00 на обяд до 14:30 вчера 15.04.2013 дори до по кусно. Нив мизеруваме и се чудим как да вуржем двата края. А нашия оправник неможе да се справи с подчинените си да не пият алкохол през работно време а да работят и контролирът пук те своите подчинени. Как шефа на фирма строител град Якоруда Алиш Хърльов си гледа работатаи подчинените от кръчмата парцовото заведение пиеики водка. За това града ни е в пълна разруха и мизерия вместо да решават проблемите на хората рият из кручмите през работно време и плащат сметки по 50 лв всеки път двама човека кмета на Смолево Юсув Илански и шефа на фирма строител Алиш Хърльов. Харчат общински пари пари от нашите данъци за скъпи питиета и мезета. Щом шефа на фирма строител е в кручмата подчинените му не работят сущо. И нормално вземат пример от него. Моля нека спрем да си плащаме данъците и нека се замислим кой ни опраялява и колко му пука за хората. Щом не може да контролира кмета собствените си подчинени които трябва да работът за града ни уж и за нас обикновенните хора.
За едното красно име....18:57 - 05.02.2013
Похвална е тази инициатива.Браво на младежите.Имам обаче един въпрос-защо омето им е гръцко-Нестос.Места селско звучене ли има ?Или така са по-европейци?Как би звучало името на читалището им на гръцки- φως-1907.Помислете още веднъж.Съседите си държат на имената.А ние ?
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK