В Якоруда карат кънки, ентусиасти си направиха ледена пързалка

снимки: личен архив

С ледена пързалка ще осъмнат жителите на Якоруда в петък. Съоръжението е ситуирано в задния двор на механа "Балкане" и от утре ще е на разположение на мераклиите да карат кънки.

Мястото е подходящо, предварително подравнихме терена, тази вечер го наляхме с вода и се надяваме от утре да заработи, каза председателят на ски клуба в Якоруда Светослав Похлупков. Именно негова е инициативата за ледената пързалка в града, като целта е да се осигурят допълнителни възможности за спорт на децата и подрастващите.

Съдействие оказал и собственикът на механата Любомир Зайков, който взел дейно участие в почистването на терена и осигурил необходимите инструменти. 

Преди два дни група ентусиасти, начело с Похлупков, опитали да направят ледена пързалка на площада в Якоруда, в близост до чешмата. Начинанието обаче не се увенчало с успех, тъй като теренът не бил равен и водата изтекла.

Германският приятел на Похлупков - Боргкхард Хок, който обеща да дари 1 500 лева за развитието на ски спорта в Якоруда, сега се ангажирал да осигури и 20 чифта кънки за новата пързалка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK