В първия ден от април общинските съветници от Благоевград обсъждат важни въпроси

Снимка: ОбС

Председателкият съвет прие дневен ред от 33 точки

Председателят на Общински съвет Благоевград - Андон Тодоров, свиква редовно заседание на Общинския съвет в първия ден на април от 9:30 ч. в зала „22-ри Септември”.

Председателкият съвет прие дневен ред от 33 точки, от които 18 се отсят до молби за ПУП и разрешения за строеж.

Първите 15 точки от дневния ред включват заявление за изказване от Людмила Костадинова- председател на инициативния комитет за събиране на подписка за местен референдум с въпрос „Удачно ли е построяването на новия православен храм да бъде в района на кооперативен пазар- Благоевград“.

Ще се разглежда още предложение относно проект на Наредба за допълнение и изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград, както и проект на Наредба за допълнение и изменение на наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград.

На сесията, която бе отложена за 1-ви април, заради пандемията, ще се разглежда още предложение за приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на Община Благоевград и предложение за изменение на бюджета и инвестиционната програма на Община Благоевград за 2021 година.

Съветниците ще обсъждат и обекти с проектна готовност, при осигурена външно финансиране, за което е взето решение на 26.02.2021.

Ще се реши и дали Общината да предприеме кандидатстване по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Патронажна грижа +“, Приоритетна ос 6: „Подкрепа за преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от COVID-19 и подготовка за екологично, цифрово и устойчиво възстановяване на икономиката“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

Гласува се и приемането на Общинска стратегия за личностно развитие на децата и учениците на територията на Община Благоевград за периода 2020-2022 година, както и мерките, заложени в „Програма за управление на отпадъците на Община Благоевград 2015-2020 година“.

Обсъждат и още едни мерки - заложени в „Актуализация на общинската програма за качеството на атмосферния въздух за достигане на установените норми на ФПЧ10 и ПАВ на територията на Община Благоевград с период на действие 2019 – 2023 година“.

Решават и колко двойки да получат финансиране на процедури „Инвитро“ със средства на бюджета на Община Благоевград.

Съветниците ще говорят относно продажбата на общински жилища на настанени в тях по административен ред наематели на основание чл. 47, ал. 1, т. 3 от Закона за общинската собственост и чл. 34, ал. 1, т. 1 от Наредбата за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване и управление на общинските жилища.

Ще се разгледат две заповеди, върнати от областният управител, заложени в дневния ред като следните точки:

Разглеждане на Заповед № ОА-АК-77 от 18.03.2021 г. на Областния управител, с която връща за ново обсъждане в Общински съвет Благоевград, Решение № 129 по Протокол № 3 от 05.03.2021 г.

Разглеждане на Заповед № ОА-АК-78 от 18.03.2021 г. на Областния управител, с която връща за ново обсъждане в Общински съвет Благоевград, Решение № 130 по Протокол № 3 от 05.03.2021 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK