В психо диспансер закараха Николай Бунов от Илинден. Открили в дома му крадени вещи

Снимка: Infomreja.bg

Полицейски патраул вчера е закарал принудително на лечение в психодиспансер 56-годишния Никола Бунов от хаджидимовското село Илинден. Мъжът в продължение на седмици денонощно тормозеше и плашеше жителите на пограничното село, за което писа и ИНФОМРЕЖА.

Жители на селото влезли рано сутринта в дома на Бунов да спрат усиленото до край радио, което „цепело“ махалата, и останали втрещени от видяното. Къщата на болния мъж била пълна с крадени вещи от къщите по селото, сред които имало и старинни книги и други ценности.

„Сега ще се наспим вече като хора! Откакто го удари кризата, Николай Бунов не остави хората от селото да спят, по цели нощи ни тропаше по прозорците и вратите да иска хляб, вода, сол, сода, че го болял коремът, и какво ли не още. Нищо не бе в състояние да го придумаме да почива нощем, а и нас да остави на мира“, коментират илинденци. Те обаче остават дълбоко възмутени и настояват за наказание на безотговорния спешен доктор, който е бил извикан да прегледа Бунов и да го прати спешно на лечение, докато не е направил някоя голяма беля в селото.

Вместо да вземе мерки за психично болния мъж въпросният доктор го обявил за психично здрав, дал му 2 лева да се почерпи и заявил, че този който го е извикал за Бунов, трябвало да плати разхода на линейката, защото била разкарана напразно.

Лекарското твърдение вчера обаче е било оправдано от полицията в Гоце Делчев, от където  мъжът е бил изпратен за лечение,  съобщиха жители на Илинден. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK