В последния ден на януари съветниците от Гърмен приемат бюджета за 2018

Снимка: Infomreja.bg

Първа точка от дневния ред на насрочената за 31. януари сесия на Общинския съвет на Гърмен е приемане на бюджета на общината за 2018 година.

Общинските съветници ще обсъдят и приемат зададените финансови параметри за новата финансова година, както и ще гласуват разпределението на капиталовите разходи, заложени за благоустрояването на населените места. По този повод, както писа ИНФОМРЕЖА, по искане на инициативни кметове, преди приемането на бюджета, кметът на общината Минка Капитанова проведе редица общоселски събрания, на които местните жители поставиха свои искане и предложения и бяха обсъдени наболели лични и обществени проблеми.

На предстоящата сесия съветниците, според предварителния дневен ред, ще одобрят план – сметката за разходите за сметосъбиране, обезвреждането на битовите отпадъци в депа и други съоръжения и поддържането на чистотата на териториите за обществено ползване. Предвиден в дневния ред е и дебат и приемане на План за противодействие на тероризма в община Гърмен, както и приемане на „План за действие за интеграционните политики в община Гърмен за периода 2018-2020 г.“.

Местните парламентаристи ще приемат на предстоящата сесия и годишната Програма за управление и разпореждане с имотите –общинска собственост за 2018. Решения за продажба на имоти /земеделска земя/-частна общинска собственост в селата Рибново, Огняново и Марчево, както и други решения, също предстоят да бъдат гласувани на януарската общинска сесия в Гърмен, съобщават от общинската администрация. 

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK